Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A proč zaměstnáváte špatné učitele, pane řediteli?

0 0
možnosti
JK

Na vaší škole ještě fungují odbory ? 8-o Tady je v tom "ROH" jen ředitelka, školník a kuchařky.

0 0
možnosti
JH

Čekal jste však od odborářů něco jiného? Ti vždy jen rozbíjeli to, co jiní vybudovali a chtěli pro sebe co nejvíce vytěžit z úsilí druhých. Kvalitní a intenzivní práce pro ně vždy byla obrovskou překážkou. Ti nikdy nepochopí, že vlastně člověk je zbožím na trhu práce a podle toho by měl být i odměňován.

1 0
možnosti
SL

S tím se dá souhlasit. Odbory pro spoluzaměstnance (v průmyslu) nehly prstem, tak jsme je opustil ...

Ale v režimu, kde vládne ve státních službách kamarádšoft a rodinné vazby, tam bych nehledal spravedlivé ocenění na trhu práce (myslím tím základní školství).

A pokud bude nástupní plat ve školství takový jaký je - tak eventuelní talenty zmizí jinam, kde budou alespoň finančně lépe oceněni . . .

0 0
možnosti
PV
MK

Moc děkuji za tento blog,který snad vyjadřuje vše s čím souhlasím.Rovnostářství jsme již zde měli.Není na světě profese,ve které si lidé myslí,že mají peněz dost a již by více nechtěli....(možná se pletu).Zcela jistě jsem ale přesvědčen,že ani 200tis/měsíc nezlepší výuku a nezlepší špatné či průměrné učitele a pokud jich přitáhne do školství více,zase to nebude zárukou kvality.Ano,odbory mají v popisu práce škemrat a zastávat se učitelů.Že požadavkyodborů jsou mnohdy neúměrné práci učitelů,náročné na státní rozpočet,protože v době poklesu již jim tyto peníze nikdo neponíží,že tím degradují svou profesi v očích ostatních lidí je téměř jsité.

0 0
možnosti
BD

Snahu odborů dostat přidáno do tarifu docela chápu. Pokud se v minulosti přidávalo do nenárokových složek, další rok peníze nedorazily. V tarifu jsou jisté.

1 0
možnosti
JR

....a jak to víte, dělal jste si vlastní výzkum a nebo soudíte podle sebe?

0 0
možnosti
RC

Pane řediteli, vaše hodnocení schopného učitele nemá chybu. Velmi by mne zajímalo jak moc jsou vaši podřízení spokojeni. Podle vás by učitel měl žáky zaujmout kvalitní výukou a jejich motivací. A poté co si odučí to svoje, tak místo přípravy na další den a zasloužený odpočinek, povede odpoledne kroužek. A když se náhodou vyskytne nemotivovaný žák, tak jej aktivně a iniciativně bude po odpoledních doučovat. To vše v době, kdy by měl být doma a věnovat se rodině, případně odpočinku.

Vzpomínám na svého učitele češtiny na gymnáziu. Jak nás dokázal strhnout k četbě a zájmu o literaturu, jak nás uměl vést ke psaní tak, aby to mělo hlavu a patu. Jak dokázal poutavě mluvit o divadle. A tak dále, a tak dále.

A když si svoje si odučil, tak šel spokojeně domů a ve svém volném čase se věnoval své velké lásce - amatérskému divadlu.

Všichni na něj s úctou vzpomínáme.

Dokáži si představit, jak byste jej znechutil tím že ho budete nutit jezdit po exkurzích, které většinou končí až po pracovní době, jak byste jeho život obohatil tím, že by musel několikrát odpoledne vést kroužky, případně doučovat.

Ale nejhorší na tom je skutečnost, že tak jak vy, uvažuje i většina rodičů. Berou kantora jako slouhu, který se musí obětovat pro jejich děti.

A že i kantor chce mít svůj život? No co si to vlastně dovoluje. Vždyť učitelství je přece posláním. Tak ať se snaží.

5 4
možnosti
RC

No, moc se tem odborarum nedivim. Deklarovalo-li ministerstvo na pocatku roku prumerny plat ucitelu 39 tisic a po prvnim pololeti reklo, ze je 36500, pak se nekam vytratilo 15 tisic na ucitele.... Kam? MSMT je neposlalo, nebo kraje nerozdelily, nebo si je setri reditele na pozdeji?

Je mi vcelku jedno, jak si tu distribuci mezi zaklad a odmeny dohodnote. Ale co nechapu, je to, ze ministerstvo deklarovalo prumer 39 tisic, chce pridavat 10%, coz je podle nich 3650 ;-D;-D;-D

2 0
možnosti
PS

R^

jj, odbory jsou zlo!!

2 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1679x
Jsem učitel zeměpisu a matematiky - v letech 1978-1983 jsem vystudoval PřF UK Praha. Dosáhl jsem titulu RNDr. Nyní zastávám funkci ředitele Gymnázia Teplice. Nejsem a nikdy jsem nebyl v žádné politické straně. Občansky se angažuji ve volebním hnutí Volba pro Teplice a v o. s. Pro polis Teplice. Jsem ženatý. Mám dospělou dceru.

Seznam rubrik