Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Máte zcela pravdu (s Komenským).

Ovšem nesporná fakta lze hodnotit z různých úhlů pohledy. A všechny mohou být kvalifikované. Rodičů třeba na reálost (předběžně) stanovených podmínek (z nichž uvedu roušku nepřetržitě nejméně 4 - 5 hodin). A otázku rizika společného stravování. (Pokud stravování pouze doma, budou mít matky menších dětí i nadále ošetřovačku?)

I tak lze chápat barvoslepost - naopak odborníků.

0 0
možnosti
AT

A který nejrozumnější rozhodne, kterým rozumným názorem se říditi máme? A který z vědců bude jako ten nejvědečtější dekorován, neboť vědecké výsledky, jak známo, mnohdy poplatné zadavateli výzkumu jsou?

2 1
možnosti
Foto

Vědecké posuzování není založeno na autoritě osobnosti (kdo je považován za nejchytřejšího) ale na důkazech. Ty pak musí být podrobeny kritice (testování a ověřování). A podle takto zkontrolovaných a tedy vědeckou komunitou přijatých závěrů se mají politici či úředníci řídit.

0 0
možnosti
Foto

Nyní nemluvím o středních školách, které nejsou povinné, ale jedinou dobro věcí na Covid-19 je to, že žáci základních škol jsou osvobozeni, alespoň na nějaký čas, od školy, do které málokdo chodí rád a vnímají ji spíše jako vězení. Bude fajn využít tento získaný čas k hrám a ke studiu těch věcí, které se jim zdají důležité a jejichž poznávání jim přináší radost. Na tom je ostatně založen systém škol typu Sudbury Valey.

Bylo by dobře, kdyby většina lidí zjistila, že vzdělání je natolik důležité , že by ho neměl organizovat stát.

1 8
možnosti
JD

To máte z chlastu?

1 2
možnosti
PL

P96e69t34r 88L40a17n98g16e43r

12. 4. 2020 20:04

Rodiče využili právo napsat petici. Vyjádřili svobodné svůj názor a nezaslouží si, abyste je označoval za neználky, jen proto, že máte jiný názor.

Osobně si myslím, že je na rozumný odhad, kdy se otevřou školy, ještě brzy, i když si přeji, aby to bylo co nejdříve.

A také si myslím, že pokud bude nadále nutné nosit roušky, držet rozestupy a hygienu rukou, tak ve školském prostředí, ale i v dopravních prostředcích je nemožné všechny tyto podmínky splnit. Kde je otázka stravování, předmětů jako je hudební a tělesná výchova, omezené komunikace s rouškami atd.? To vše je třeba vzít v potaz. Takže za mne, do školy co nejdříve, ale s rouškou a povinnými rozestupy to nepůjde.

5 0
možnosti
Foto

Souhlas, 11. března, když se zavřely školy, bylo u nás 97 nakažených. Jsem opravdu zvědavá, při jakém počtu nakažených je otevřou. :-)

2 4
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1679x
Jsem učitel zeměpisu a matematiky - v letech 1978-1983 jsem vystudoval PřF UK Praha. Dosáhl jsem titulu RNDr. Nyní zastávám funkci ředitele Gymnázia Teplice. Nejsem a nikdy jsem nebyl v žádné politické straně. Občansky se angažuji ve volebním hnutí Volba pro Teplice a v o. s. Pro polis Teplice. Jsem ženatý. Mám dospělou dceru.

Seznam rubrik